Tietoa voimistelijan vanhemmalle 

Joukkuevoimistelu KirkUssa

2008    joukkuevoimistelu aloitettiin seurassa            20 voimistelijaa

2013    Ensimmäinen kilpajoukkue                            50 voimistelijaa

2015    Kilpatoiminnan nostattaminen ja oma matto   80  voimistelijaa

2017    Omat tilat                                                    120 voimistelijaa

2018    SM-tasolle pyrkivä joukkueita sekä kanveesi   180 voimistelijaa 

KirkU järjetää joukkuevoimistelua 4-16 -vuotiaille tytöille harraste-, kilpa- ja SM-tasolla. Tavoitteemme on taata, jokaiselle mieluinen ryhmä iän, tason ja tavoitteiden mukaisesti. Valmentajamme ovat koulutettuja ja lajin osaavia entisiä voimistelijoita, joilla on tahto viedä voimistelijoita eteenpäin. Panostamme henkilökohtaiseen valmennukseen sekä pitkäjänteiseen työskentelyyn joukkueiden kanssa niin kilpa- kuin harrasteryhmissä. Kaikki voimistelijat ovat harjoituksissa vakuutettuja seuran toimesta. Jokaisella esiintyvällä voimistelijalla tulee olla myös liiton lisenssi, joka kattaa tapaturmat tapahtumissa ja harjoituksissa. 

KirkUssa harrastetaan ja kilpaillaan turvallisesti. Seura mahdollistaa kaudelle 2018-2019 kaikilla joukkueille harjoitteluvuorot omassa salissa kanveesilla, joka  tuo turvalliset olosuhteet harjoittaa lajia. Panostamme voimistelijoiden terveyteen järjestämällä lihastasapainokartoituksia voimistelijoille sekä palautumis- ja ravintoneuvontaa vanhemmille. 

Mukaan toimintaan

Joukkueisiin otetaan uusi voimistelijoita mukaan marras-tammikuussa ja touko-elokuussa. Kilparyhmiin voi myös kysyä paikkaa keskellä kautta. Syyskausi kestää elokuusta joulukuuhun ja Kevätkausi joulukuusta toukokuuhun. Joukkueesta riippuen harjoitellaan myös kesäkuussa. 

Tule tutustumaan lajiin: Voimistelun oheisryhmä 8-12v ja Esivalmennus 2011-2013, tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja tulla mukaan koko kauden ajan.  

Nykyisiin harrasteryhmiin otetaan uusia mukaan kevätkaudelle marras-joulukuussa MyClubista.

Kilparyhmiin ja SM-ryhmiin otetaan mukaan uusia voimistelijoita joulukuussa. Kilparyhmään pääsy edellyttää ikätasolle hyvää liikkuvuutta, ketteryyttä, nopeutta, ryhtiä, vartalonhallintaa sekä perusvoimistelutaitoja. Kaikkien lajiliikkeiden osaamista ei edellytetä, kun perus elementit löytyvät on mahdollisuus ne oppia hyvällä asenteella. Valintatilaisuuksista tietoa lokakuussa.

Kustannukset

Harrastuskustannukset muodostuvat kausimaksusta, varustekuluista, lisenssistä sekä oheistoiminnasta. Kausimaksu sisältää tilavuokran, valmennuskulut, baletin, tukitoimet (fysikaaliset mittaukset), leirikulut,  seuran hallinnonkuluja sekä osallistumismaksuja tapahtumiin. Joukkueiden budjetit tehdään aina kaudeksi kerrallaan. Kaudet ovat syksy (elo-joulu), kevät (tammi-touko) ja kesäkuu. Kausimaksuihin vaikuttaa ryhmän koko ja harjoitusmäärä. 

Harrasteryhmät ja esivalmennus: 

1 krt viikossa + esiintyminen staratapahtumassa = arvio 120-150€ /kausi 

2 krt viikossa + kaksi esiintymistä staratapahtumissa= arvio 190-230€ /kausi

+ Puku 50-80€ (sama puku vuoden)

Kilparyhmät ja SM-joukkueet: 

2,5-3 tuntia viikossa = 230€-300€ /kausi 

3-5 tuntia viikossa = 300€-450€ /kausi

5-7 tuntia viikossa = 450€-600€ /kausi

7-10 tuntia viikossa = 550€-700€ /kausi

10-13 tuntia viikossa = 650€-900€ /kausi 

+ Puku 60-150€, lisenssi 10-70€, jäsenmaksu 10€/v, 

Käsikirja - tietopaketti vanhemmille

Joukkuevoimistelun vanhempien käsikirjaan on koottu paljon tarpeellista tietoa lapsen harrastukseen ja seurassa toimimiseen liittyen. Löydät sielä mm. tapahtumiin liittyvää tietoa, varusteista, lisensseistä jne.

Uusien voimsitelijoiden vanhempien on velvollisuus käydä lukemassa ajatuksella käsikirja läpi. Syksyisin järjestämme uusien voimistelijoiden vanhemmille oman perehdytys illan. 

Avaa käsikirja tästä.

Yhteystiedot, joukkueista ja lajista lisätietoa

Lajivastaava 
Viveca Lindgren 
040 7515476 
joukkuevoimistelu.kirku@gmail.com

Laskutus

Kurssivastaava
Susanna Huusko
040543 9069
kurssivastaava@kirkkonummenurheilijat.fi