OLOSUHDEHANKE 2018

KANVEESI ON VALMIS! KIITOS TALKOOLAISILLE JA HANKETTA TUKENEILLE TAHOILLE: UV-PUTKI, Remontti Arte, Vakuutusyhtiö IF, VBO, EKE, Golf Coat ja aaBee. 

YLE (2.3.2017): "Tuhansien voimistelijoiden jalkojen alla piilee terveysriski – "Kanveesibuumi ennaltaehkäisee loukkaantumisia" – ”Ilman kanveesia voimisteleminen kuin jalkapalloa asvaltilla pelaisi” (yle.fi/uutiset/3-9487722)

VOIMISTELUKANVEESI LÖYTYY NYT KIRKKONUMMELTA
image_6483441_4.JPG

MIKÄ ON KANVEESI?

Kanveesi on joustava puulattia, joka mahdollistaa turvallisen harjoittelun ja ehkäisee rasitusvammojen sekä loukkaantumisten syntymistä.

Kanveesi koostuu vanerista, solumuovista, sekä voimistelumatosta, joka seuralla entuudestaan on. Kanveesi rakennetaan vapaaehtoisvoimin ja se tullaan toteuttamaan samaan tapaan kuin esimerkiksi Kisakallion kanveesi on toteuttu, joka on ollut äärimmäisen kestävä ratkaisu. Kanveesi kustantaa kaikkiaan 7100€ ja tämä summa tullaan rahoittamaan sponsorituilla ja varainkeruulla. 

MITÄ ETUJA JA HYÖTYJÄ KANVEESI TUO?

Kanveesi on joustava puualusta, joka joustaa kohdennetusti hyppyjen alastuloissa ja näin ottaa vastaan suurinman osan iskusta, joka normaalilla lattialla kimpoaisi takaisin hyppääjän tukielimiin. Nämä iskut ja vielä pahimmillaan huonosti tulleet alastulot aiheuttavat pidemmän päälle helposti rasitusvammoja jalkoihin ja selkään.

Voimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii niin harrastajalta sekä kilpaurheilijalta paljon. Jotta lajia olisi myös ilo harrastaa tulee kehon olla kunnossa ja alustan lajiin sopiva. Tämä kanveesi on pitkäaikainen sijoitus lasten hyvinvoinnin kannalta se tuo mukavuutta tämän päivän harjoitteluun sekä kantaa hyötynsä voimistelijan aikuisiälle asti. Voimistelussa voi syntyä vammoja, jotka vaivaavat vielä aikuisenakin, mutta näiltä voidaan välttyä tällä investoinnilla. 

Kengillä voi osan iskuista välttää, mutta kenkien käyttä lajiharjoittelussa on hieman ristiriitaista, sillä ne estävät nilkkojen huolellisen ojentamisen sekä ohjelmissa kenkiä ei kuitenkaan voi käyttää, jolloin hyppääminenkin on hieman erilaista. Edelleen kengät ovat hyvät alkulämmittelyihin ja ihan puhtaaseen ponnistusharjoitteluun, erityisesti jos on entuudestaan kipuja jaloissa. 
Sen lisäksi että rasitusvammojen riski pienenee huomattavasti on mahdollisuus harjoitella enemmän hyppyjä ilman, että jalat väsyvät niin nopeasti, joka taas kehittää hyppyjen laatua ja nopeutta. 


Kanveesiin kuuluu maton ja vanerin väliin 1cm paksuinen patja, joka ehkäisee ranteiden, niskan sekä muiden lattiaan osuvien kehon osien rasittumista lattialle ja lattialla tehtävissä liikkeissä. Näissäkin tietysti nopeuskehittyy kun ei tarvitse varoa kovaa lattiaa. 

JOUKKUEVOIMISTELUN KOTI ON INTOSSA

Joukkuevoimistelu siirtyi koulujen saleista Into clubin saliin Munkinmäentielle entisiin Tokmannin tiloihin keväällä 2017. Omien tilojen tarve johtui salivuorojen hajanaisuudesta sekä seuran voimistelumaton sen hetkisestä vajaakäytöstä. Oma sali mahdollisti voimistelumattomme sijoittamisen paikkaan, jossa se olisi kaikkien joukkueiden päivittäisessä käytössä. Nyt tämä oma tila mahdollistaisi meille myös kanveesin asennuksen voimistelumaton alle.  Syksyllä harjoittelumäärä nousee noin 40 tuntiin viikossa ja tällöinkin salissa harjoittelee usein kaksi joukkuetta kerrallaan. 

PAIKALLISEN LIIKUNNAN TUKEMINEN JA EDISTÄMINEN

Vetoamme paikallisiin yrittäjiin lähtemään tukemaan tätä olosuhdehanketta, jolla on konkreettiset vaikutukset Kirkkonummelaisten lasten ja nuorten liikkunnan iloon ja turvallisuuteen. Meillä on potenttiaalisia lapsia ja nuoria voimistelijan alkuja, joista on mahdollisuus kehittyä huippuvoimistelijoita laadukkaalla valmennuksella ja harjoittelualustalla. Seura voi tarjota toisen mutta nyt tarvitsemme apua alustan rahoittamiseen. 

Olemme tehneet sponsoripaketit; pronssi, hopea, kulta ja timantti. Paketit sisältävät erilaista näkyvyyttä tiettyä summaa vastaan. Jos olette halukkaita lahjoittamaan enemmän tai teillä on ideoita yhteistyöstä niin sovitaan niistä erikseen.

Jos olet yrittäjä, jolla on mahdollisuus ja halu auttaa näitä meidän nykyisiä ja tulevia huippu harraste- ja kilpavoimistelijoita, ole yhteydessä lajivastaavaan.

Sovitaan vaikka tapaaminen ja laitetaan yhteistyö alulle! 

Onko sinulla tiedossa mahdollinen linkki sponsoriin tai varainkeruu idea, vinkkaa siitä lajivastaavalle.

YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA! 

Joukkuevoimistelun lajivastaava
Viveca Lindgren 
puh. 040 7515476
kilpavalmennus.kirku@gmail.com